Lattialankkujen ostajan opas

Kiitos, että olet kiinnostunut kotimaisesta puutuotteesta! Suomessa lähellä kasvaneesta puusta tehty lattialankku on pitkäikäinen ja ympäristöystävällinen valinta, joka kestää monen sukupolven käytössä.

Kun suunnittelet lankkulattiaa, ota meihin yhteyttä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, niin voidaan yhdessä kartoittaa teille sopivaa ratkaisua ja suunnitella sujuvaa aikataulua. Lattialankkujen valmistus on pitkä prosessi, ja toimitusaikamme ovat välillä pitkiä joidenkin tuotteiden kohdalla. Jos otat yhteyttä sähköpostilla, jätä myös puhelinnumerosi, sillä kokemuksemme mukaan moni asia selkiytyy puhelinkeskustelun avulla parhaiten. Tervetuloa tutustumaan lattialankkuihin ja tuotantoomme paikan päälle Humppilaan! Sovitaan aika etukäteen, puh. 0400530735.

Autamme lattialankkujen menekin laskemisessa. Menekin laskemista varten tarvitsemme pohjapiirroksen tiloista, joihin lankkulattiaa suunnitellaan. Pohjapiirrokseen on hyvä merkitä tilojen mitat ja lattialankkujen asennussuunta vaikka pitkällä nuolella. Kauniissa lankkulattiassa ihanteellinen lankkujen suunta on ikkunasta lankeavan valon suunta. Mutta usein jo olemassa olevat rakenteet vaikuttavat siihen, miten ja mihin suuntaan lattialankut voidaan asentaa.

Autamme kuljetuksen järjestämisessä. Tuulipuun kuljetuspalvelu toimii 200 km säteellä Humppilasta. Kaukokiito kuljetussopimuksellamme kuljettaa koko Suomeen. 

Jos tulet itse noutamaan lankkuja, autamme etukäteen arvioimaan kuorman painoa ja tarvittavaa kuljetuskalustoa. Jos peräkärryyn kuuluu kuomu, jätä se pois matkasta, niin lankkunipun lastaus onnistuu paremmin. Mukaan kannattaa ottaa kuormansidontaremmejä.

Meillä lattialankut on kuivattu 8 % kuivuuteen, ja niitä säilytetään lämpimässä ja kuivassa hallissa. Ennen lattialankkujen toimitusta ja asennusta rakennuksen on oltava lämmin ja kuiva; ovet ja ikkunat asennettuna ja lämmöt päällä. Poikkeuksen muodostavat rakennukset, joita ei lämmitetä ympärivuotisesti, esimerkiksi mökit ja saunat. Tästä on tärkeä mainita tilauksen yhteydessä, sillä näihin kohteisiin varaamme eri kosteuteen kuivattua puutavaraa.

Lattian alustan on oltava suora ja tukeva. Remonttikohteessa kannattaa samalla tarkistaa lattiarakenteiden kunto, tehdä tarvittavat korjaukset  ja tarvittaessa vaihtaa eristeet. Koolauksen ja lattialankkujen väliin suosittelemme ilmansulkupaperia (ei höyrynsulku). Suosittelemme lattialankkujen kiinnittämistä ruuveilla pontista. Siten lankut on mahdollista irrottaa ehjänä ja uudelleenasentaa, jos joskus tulee tarvetta.

Tuulipuun lattialankut toimitetaan höylättyinä. Asennuksen jälkeen lattian voi hioa ennen pintakäsittelyä. Tosin osa asiakkaista pitää höyläpintaisesta lattiasta.

Onnittelut puulattian valinnasta!