Yritys

Puusepänliike Tuulipuu

Puusepänliike Tuulipuu on 24-vuotias yritys. Laatutuotteiden valmistus on kokonaisuus, joka alkaa metsässä. Oma tuotantoketju tähtää korkealaatuisiin tuotteisiin ja kestävyyteen ympäristöä kunnioittaen. Tuotannossa keskitytään suomalaisen kokopuun jalostamiseen. Puut valitaan metsässä, kaadetaan talvipakkasella ja osa ostetaan tukkeina lähiseudun metsänomistajilta. Tukit sahataan kenttäsirkkelillä lankuiksi, jotka saavat rauhallisesti kuivua raikkaassa tuulessa hyväksi raaka-aineeksi.

Höyläämössä höylätään lattialankkuja ja kattolautoja. Tuulipuun verstaalla on tehty huonekaluja, esimerkiksi massiivipuupöytiä mittatilaustyönä ja taidekäsitöitä. Tuotannossa olleen oman pienesinemalliston valmistus on tällä hetkellä tauolla. Suosituimpia ovat olleet Tuuli Aution suunnittelemat koivuiset Yrttimorttelit ja Maisemalautaset.

Teemu Autio ja Tuuli Autio perustivat Puusepänliike Tuulipuun vuonna 1997 Lahdessa. Vuonna 2001 Tuulipuu muutti Humppilaan Lounais-Hämeeseen.

Palkintoja

Tuuli Autio sai Vuoden nuori muotoilija 2002 -palkinnon. Tuulipuu valittiin Hämeen kulttuuritunnustuspalkinnon saajaksi vuonna 2003.